30 november 2006

Tvåårsfesten

Den gick av stapeln på restaurang Hamlet! Vi satt runt det runda bordet och njöt av vetskapen att stickning är uppmärksammat nu för tiden. Även här när vi drog fram våra stickningar så kom det fram en del o kommenterade och beundrade...




Mycket har hänt på dessa två år. Vi har blivit många flera, massmedia intresserar sig för "stick-fenomenet", det finns en stickförening i Sverige som gör att vi får kontakt med stickare landet runt......



...men det finns såna som har hamnat helt i stick-träsket och där det inte ens hjälper med den avancerade hypnosen med röda ögon att bota!

29 november 2006

På TV

I morse syntes Malin och Ulla i direktsändning i TV4 öst. BRA JOBBAT!

Vi kan alla vara stolta för er och för oss! Nu siktar vi på 3årsjubileum!

Edit: För den som missade TV-inlaget så kan man hitta det på nätet genom att följa den här länken: http://tv4.se/klipp/86843.html

26 november 2006

Besök på onsdagscafét

På onsdagens stickkafé får vi besök av Johanna, Julkalender för sticksugna´s mamma. Hon tar med sig kalendrar och mönster på stickade julsaker.
Hon tar även med sig och visar sin Sommarkrans för vinterbruk, som hon vann Stickas! tävling "Huvudsaken" med. Välkomna!

25 november 2006

Kafé-stickning

Så var det äntligen fredag igen och kaféstickning. Många till bords



och maskor kryllade det av i form av muddar




och muddar




och en solgul schal. Kan behövas lite solgult i novembermörkret för att pigga upp!




23 november 2006

Ännu mer sticka!

På lördag är det julcafé på hemslöjdsgården, öppet mellan 11 och 16, stickare är mycket välkomna!

21 november 2006

2årsdag!

På söndag fyller vi två år!
Det ska vi så klart fira, och om du vill vara med och inte fått reda på hur, hör av dej så får du alla detaljer!

15 november 2006

Var är alla?

När undertecknad idag infann sig på Mezzo fanns det inte en enda medstickare på plats. Förvirringen blev ännu större när undertecknad gick till personalen för att fråga vilket bord som var reserverat (vi hade ju fått veta att vi skulle få ett särskilt bord) och ingen förstod någonting. Som tur var kom Ulla, som inte heller hittat någon, förbi och förklarade att jag var på fel ställe. Dagens träffpunkt visade sig vara café Gränden och inte Mezzo som det står på bloggen. Om någon letat efter oss på Mezzo ber vi om ursäkt för missförståndet och hoppas att ni dyker upp vid något av de kommande tillfällena istället.

Nästa fredag träffas vi på Waynes och på onsdagen veckan därpå är träffpunkten Linds vid stora torget. Det är säkert!!

/Malin

06 november 2006

Do redo!

Igår bjöd fröken in oss till do redo-workshop och glada i hågen kom vi med påsarna fulla med maskinfiltade tröjor, pärlor, restgarner, böcker, trådrullar, nålar, saxar m.m. Att vi skulle ha för lite material att jobba med var det nog ingen som tänkte när vi en efter en lade våra tröjor i en STOR hög på bordet. När allt var uppdukat satte vi med saxar i händerna igång att skapa och tröjorna blev till både tofflor, muddar, börsar, etui och mössa under eftermiddagens gång.

Skaparprocessen är i full gång.

Stilstudie!

Bara en bråkdel av alla de pärlor och knappar som fanns att tillgå.

Så hungrig man blir av att skapa (och skratta). Tur att fröken dukat upp med kaffe, thé, mackor, bullar m.m.

Några av medlemarna i LKPG knitters kommer att vara mkt varma om fötterna i vinter.

Maud tillverkade ett fint etui att förvara sina rundstickor i.

Under dagen använde vi oss av lite olika tekniker. Bland annat att nålfilta fast applikationer, mycket roligt men man får se upp så att man inte filtar fast ull i benen!

Tack fröken för en härlig eftermiddag!

04 november 2006

Syfestivalen

Jodå, nog har folk från Linköping knitters varit på syfestivalen i Sollentuna i helgen. Inte bara folk förresten, en viss hare var visst också där.



01 november 2006

Halloweenstickning

Lagom till Halloween bjöd Annette hem oss till en riktigt mysig höststickning ute på landet. Vi möttes av massor av tända ljus, en sprakande brasa i den öppna spisen, och dessutom av doften av nybakade scones. Efter en hel del stickande och virkande var det dags för garnhasard. Det är lika roligt, (och galet) varje gång!







Tack Annette för en toppenkväll!